Splinter Architecten BV 

In het prachtige park naast het gemeentehuis wordt een bijzondere woning (klik voor de impressie) gerealiseerd. De woning is ontworpen als een passief huis in een duurzame architectuur.

Passief huis
Een passief huis is een milieuvriendelijke woning die zich onderscheidt door een bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energiegebruik. Door een goed uitgekiend compact ontwerp, uitgevoerd met een hoogwaardige schilisolatie en effectieve kierdichting kan de warmte nauwelijks weg uit het passiefhuis. Er is zeer weinig energie nodig om het huis te verwarmen. Natuurlijke warmtebronnen als zonnewarmte ( collectoren) en aardwarmte (warmtepomp) zorgen voor bijna alle benodigde warmte. Het resulterende deel wordt verkregen door het licht verwarmen van de lucht van het mechanische ventilatie systeem. 

Duurzame architectuur 
De architectuur van de woning is ingetogen met een robuust karakter. 
In basis heeft de woning een archetypische ( oer ) hoofdvorm; een huis met een zadeldak. Gevels en dak zijn strak uitgewerkt in natuurlijke en onderhoudsarme materialen als natuursteen voor de gevels en zink voor het dak. 

De plattegrond (klik voor de impressie) is keer-symmetrisch opgezet met open hoeken op de begane grond. De raamopeningen zijn zorgvuldig gekozen opdat er in het interieur een goede balans ontstaat tussen beslotenheid en openheid naar de prachtige omringende omgeving. Mocht u meer willen weten van de woning klik dan op lees meer.