bouAd Adviesgroep

In 2008 is bouAd adviesgroep benaderd door familie Stuiver om onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden om hun woning volgens het passiefhuisconcept te bouwen. Aan de hand hiervan is onderzoek verricht naar de mogelijkheden om aan de Zeeweg in Katwijk een energiezuinige woning te realiseren. De haalbaarheidsstudie en bijbehorende berekeningen zijn verzorgd door Ben Meijer van bouAd adviesgroep, gedurende de werkzaamheden nog Nebest Bouwadvies B.V. genaamd. Esthetische vormgeving is verzorgd door Splinter Architecten. De nieuwe woning wordt gerealiseerd door Ouwehand Bouw Katwijk.

Passiefhuisconcept
Het concept is eind jaren tachtig in Zweden ontwikkeld. Een passiefhuis is comfortabel, gezond, rendabel en milieuvriendelijk. Door middel van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik wordt het onderscheid gemaakt ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de oriëntatie op de zon, de schilisolatie en een effectieve kierdichting. In de winter is er zeer weinig energie nodig om de woning op temperatuur te houden. In de zomer daarentegen wordt de warmte met behulp van onder andere zonwering en nachtventilatie buiten gehouden waardoor er een comfortabel binnenklimaat ontstaat.   

Energiezuinige A+++ woning Katwijk
Om de woning aan de Zeeweg energiezuinig te maken is rekening gehouden met een aantal specifieke randvoorwaarden, waaronder goede oriëntatie, zware schilisolatie, goede kierdichting, voorkomen van koudebruggen, drievoudige beglazing in geïsoleerde kozijnen en installaties die onderling op elkaar afgestemd zijn. Mocht u meer willen weten van de woning klik dan op lees meer.